Nachtleven in Kroatië

In het hoogseizoen treft u op de grote stranden en in de resorts genoeg uitgaansmogelijkheden. In de winter kunt u in steden als Zagreb en Split terecht.

Uitgaan Poreč

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Poreč wordt, zeker in het hoogseizoen, druk door toeristen bezocht en zij maken dankbaar gebruik van de uitgaansgelegenheden in de plaats. Het vrijheidsplein, trg Slobode, vormt het centrum van het nachtleven, maar ook langs de stranden bevinden zich leuke beachclubs, waar u een prima avond kunt beleven. De grootste discotheek van de streek, Byblos bevindt zich even ten zuiden van Poreč. Bekende internationale dj’s zoals David Guetta, Erick Morillo en Sander Kleinenberg hebben hier al avonden gedraaid. Andere populaire clubs zijn Villa Club, Club Plava en Saint & Sinner.

Uitgaan Pula

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Pula beschikt over een divers en uitgebreid restaurantaanbod, waar u ’s avonds heerlijk kunt eten. Later op de avond kunt u voor een drankje terecht in een aantal bars en nog later kunt u een bezoek brengen aan één van de discotheken in de plaats. Een zeer populaire bar met regelmatig live muziek is Aruba. Veel uitgaansgelegenheden bevinden zich even buiten het centrum van de plaats, omdat ze dan langer de deuren geopend mogen houden en zich niet aan de strikte sluitingstijd van het centrum hoeven te houden. In het centrum gaan de meeste bars rond middernacht al dicht. In de wijk Verudela blijven clubs langer open. Hier bevindt zich de trendy loungebar E&D. Een zeer populaire club in dezelfde wijk is Fort Bourguignon, waar het met name in de zomer erg druk wordt. Andere populaire uitgaansgelegenheden zijn Pietas Julia, Oasis en rock club Uljanik.

Uitgaan Zagreb

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In een stad van de grootte van Zagreb kan aan bars, restaurants en clubs geen tekort zijn. Toch is het uitgaansaanbod in Zagreb niet heel groot. Bars en kroegen zijn wel goed vertegenwoordigd en ook kunt u een leuke avond in het casino of in een comedyclub beleven. Populaire clubs zijn Aquarius, Gallery, rockclubs Route 66 en Purgeraj en Saloon.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Uitgaan Split

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Split is het niet moeilijk om een leuke bar, café of club te vinden. In het paleis treft u diverse leuke uitgaansgelegenheden.Deze sluiten hun deuren meestal echter al om 1 uur ’s nachts, dus wanneer u tot in de vroege uurtjes door wilt gaan, kunt u zich beter naar de Bacvice wijk begeven. Hier bevinden zich onder andere Tropic Club Ecuador en O’Hara Music Club. Iets verder buiten de stad vindt u nog Vanilla en Hemingway.

Uitgaan Hvar

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tijdens het hoogseizoen is het uitgaansleven van Hvar een aanrader, maar goedkoop is het niet en u dient wel enige aandacht aan uw outfit te besteden, want in de populaire clubs begeeft u zich niet zelden tussen de jetset. Enkele bars en clubs op het eiland zijn Carpe Diem, Veneranda, Hula Hula, Ka’lavanda. Voor een cocktail en prachtig uitzicht op de haven kunt u terecht bij The Top Bar.

Uitgaan Dubrovnic

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het uitgaansleven in Dubrovnic gedurende de zomermaanden is beslist bruisend te noemen en na een uur of 11 is de stad het domein van tieners en twintigers. In het historische centrum bevinden zich verschillende bars en kroegen, waaronder een aantal Ierse pubs, waar u terecht kunt voor een goed biertje en voor een lekker wijntje is D’Vino Wine Bar een goede optie. Jazzliefhebbers moeten beslist een avond naar Trubadur. Zeer populair is Buza, waar ook de lokale bevolking graag komt. Wilt u een avond dansen of tot in de vroege uurtjes doorhalen dan zijn East West Club, Latino Club Fuego, Club Revelin enCapitano, dat vooral een jong publiek trekt, goede opties.