Excursies in Kroatië

De excursies die u in Kroatië kunt boeken voeren u naar één van de prachtige nationale parken, naar mooie steden of buiten de landsgrenzen naar bijvoorbeeld Venetië of Bosnië en Herzegovina.

Venetië

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De excursie naar Venetië begint met een boottocht richting Italië. Hier volgt een begeleide stadswandeling, waarbij u in elk geval het St. Marco plein en de basiliek bezoekt. Vervolgens krijgt u tijd om op eigen houtje de stad te verkennen. Sommige aanbieders hebben ook een bezoek aan de glasfabriek van Murano in het programma opgenomen.

Montenegro

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanuit Dubrovnic kunt u een excursie naar Montenegro boeken. Deze excursie voert naar de fjorden van dit kleine landje. Hoewel u bij fjorden wellicht direct aan Noorwegen denkt, heeft Montenegro haar eigen fjorden en deze zijn zeker indrukwekkend. Dit is een excursie voor natuurliefhebbers, die toe zijn aan een nieuwe ontdekking. Behalve de fjorden bezoekt u met de meeste aanbieders echter ook enkele historische plaatsen, dus cultuur liefhebbers zullen ook aan hun trekken komen.

Bosnië en Herzegovina (Mostar)

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Touroperators bieden deze excursie aan onder de slogan, Mostar, waar oost en west elkaar ontmoeten. De excursie voert u naar de stad Mostar, waarop met name de Turken duidelijk hun stempel hebben gedrukt. Zij heersen eeuwenlang over de stad en u vindt dat vandaag de dag terug in de vele moskeeën met hun minaretten en ook op de bazaar. Ook de Ottomaanse brug mag u niet missen. Deze 15de eeuwse brug staat sinds 2005 op de UNESCO werelderfgoederenlijst. De wijk rondom de brug wordt gekenmerkt door diverse architecturele stijlen, die een multiculturele tint aan de stad geven. Ottomaanse gebouwen, mediterrane huizen en West-Europese moderne bouw vormen hier een homogeen geheel.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Nationale parken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Alle touroperators bieden u de mogelijkheid om één van de nationale parken te bezoeken. Zo voeren verschillende excursies naar de Plitvicemeren, maar kunt u bijvoorbeeld ook de Krka watervallen met een georganiseerde reis bezoeken. Ook andere natuurgebieden, zoals het Bled meer in Slovenië, de Brijuni eilanden en het Ljim fjord behoren tot de mogelijkheden.

Folklore

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u geïnteresseerd bent in de cultuur en tradities van Kroatië kunt u de Cilipe excursie of de Dalmatische avond boeken. Tijdens een bezoek aan het traditionele dorp Cilipe bezoekt u de zondagsmarkt en kunt u folklore dansen in klederdracht aanschouwen. Op de markt kunt u authentieke souvenirs aanschaffen. Tijdens een Dalmatische avond geniet u van traditionele dans, muziek en een authentieke Kroatische maaltijd in een typisch bergdorp. Hoe authentiek de ervaring met een georganiseerde excursie uiteindelijk is, zult u zelf moeten bepalen.