Sport in Kroatië

De veelzijdige natuur zorgt voor de perfecte omstandigheden voor een groot aantal sporten en Kroatië is daarom een zeer goede bestemming voor de sportieve reiziger.

Watersport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Of u nu wilt surfen, kajakken, zeilen, duiken of raften, Kroatië biedt allerhande watersportmogelijkheden. Langs de Adriatische kust ligt een zeer veel havens en het aantal verhuurders van (zeil)boten is nog groter. Het Kroatisch toeristenbureau geeft een overzicht van alle havens en zeilscholen. Het aantal duikscholen langs de kust is eveneens ongekend groot en in vrijwel elke badplaats kunt u wel ergens terecht voor een cursus of expeditie. Surfen is eveneens populair. Geoefende surfers zullen met name op de (schier)eilanden Brač en Pelješac goede omstandigheden vinden. Behalve de zee bieden ook de rivieren uitstekende watersportmogelijkheden. Kajakken, kanoën en raften zijn populair en worden onder andere op de Dobra, Mrežnica, Una, Kupa, Korana, Cetina en Zrmanja gedaan.

Golfen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Kroatië telt vijf grote golfbanen. Twee daarvan liggen bij Zagreb, namelijk Golf & Country Club Zagreb en Golf & Country Club Dolina Kardinale. Dolina Kardinale beschikt over een 71 par golfbaan en Country Club Zagreb over een 27 holes 72 par baan. Bij Pula kunt u uw holes afleggen op de Pula Golf Club en bij Umag ligt Kempinsky Golf Adriatic, welke beide beschikken over een 72 par 18 holes golfbaan. Op het Brijuni eiland ligt de gelijknamige 71 par golfbaan.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Paardrijden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Paardrijden kent een lange traditie in Kroatië en een aantal paardenrassen komt oorspronkelijk uit Kroatië, zoals bijvoorbeeld de Lipizzaner. Paardrijdexcursies bieden u een perfecte mogelijkheid om de prachtige natuur van het land te verkennen. Met name in Dalmatië en Istrië zijn diverse maneges en organisaties gevestigd, waarbij u één- of meerdaagse excursies kunt boeken. Enkele mogelijkheden zijn Ranch Jelov Klanac, Katoro Horse Riding in Umag, Eguestrian Club Split en Istra Trekking. Het aanbod is veel groter, dus informeert u vooral bij uw accommodatie naar de dichtstbijzijnde manege.

Wintersport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het bekendste skigebied van Kroatië is Gorski Gotar. Dit gebied heeft de beste pistes en meeste voorzieningen. In de buurt van Zagreb zijn enkele kleinere skigebieden te vinden, maar deze zijn eigenlijk niet gericht op grote groepen toeristen. In het Gorski Gotar gebied vindt u enkele goed verzorgde resorts, waarvan Olympisch centrum Bjelolasica, Platak en Mrkopalj de grootste zijn.