Entertainment in Kroatië

Voor wat betreft waterparken en themaparken is Kroatië geen topbestemming, maar toch kent het land een aantal leuke parken waar u met het hele gezin prima een dag kunt doorbrengen.

Waterparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Gigantische waterparken zoals langs de Spaanse costa’s zult u in Kroatië (nog) niet vinden. Sommige hotels beschikken wel over kleine waterparken. Solaris Beach Resort nabij Šibenik heeft een leuk waterpark. Bij Split wordt momenteel op het Znjan strand gewerkt aan de aanleg van een groot waterpark. Volgens de planning opent het haar deuren in de zomer van 2013.

Dierenparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bent u dierenliefhebber of vinden uw kinderen het leuk om een dagje naar de dierentuin te gaan, dan biedt Kroatië verschillende opties. De grootste dierentuinen bevinden zich in Zagreb en Osijek. Qua oppervlakte is de dierentuin van Osijek het grootst, maar die van Zagreb heeft meer verschillende dierensoorten. Kleinere dierenparken vindt u in Zagorje, Nasice en Roscica. Bijzonder aan de Osijek dierentuin is dat u hier een soort safari kunt maken. Leuk om een keer te bezoeken is Liburna een ezelopvang. In Dubrovnic en Rovinj kunt u een bezoek aan een aquarium brengen.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Themaparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Kroatië zijn verschillende themaparken te vinden. Bij de één ligt de nadruk meer op sport en uitdaging,, bij de ander op plezier en bij een derde op educatie en informatie. Het Funtana Dinopark staat in het teken van de dinosaurus, maar u vindt in het park ook een kleine dierentuin en u kunt circus-, goochel- en motorshows bijwonen. In het museum leert u meer over dinosaurussen en ook kunt u een educatieve film over deze bijzondere dieren bekijken. Wilt u wat te weten komen over Dalmatië en de inwoners en cultuur van deze streek, bezoekt u dan Etnoland Dalmati, dat zich vlak bij het Krka nationaal park bevindt. Sportievelingen en durfallen onder u kunnen een uitdaging vinden in het Glavani Adventure Park. Loopbruggen, touwladders en kabelbanen zorgen gegarandeerd voor een adrenalineboost. Het park heeft drie verschillende routes, variërend in hoogte en moeilijkheidsgraad. Mini Croatia, het Madurodam van Kroatië, vindt u tot slot in de buurt van Rovinj.