Ontspanning in Kroatië

Kroatië heeft prachtige natuur en diverse natuurlijke mineraalbronnen; ontspanning is dan ook makkelijk te vinden.

Wandeltochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Kroatië telt acht nationale parken en daarnaast nog een tiental natuurgebieden, die alle prachtige wandelomgeving vormen. Of u nu een stevige bergwandeling wilt maken of liever een eenvoudiger trip langs het strand, in Kroatië zijn de mogelijkheden legio. Populair zijn met name het Plitvice nationaal park en het Krka nationaal park, waar bossen, rivier en watervallen prachtig samenkomen. Bergwandelaars kunnen hun hart ophalen in het Velebit-massief, het Cicarijagebergte en het nationaal park Risjnak. Ook de vele eilanden en schiereilanden van Kroatië bieden mooie wandelgebieden.

Fietstochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Fietsen is populair in Kroatië en in veel nationale parken en natuurgebieden zijn routes uitgezet, waarvan de mooiste wellicht in het Plitvice park te vinden zijn. Per fiets kunt u de prachtige natuur van het land goed verkennen en ook komt u gemakkelijker op plekken waar u met de auto niet snel zult komen. Het toeristenbureau van Istrië heeft een aparte website met daarop onder andere 43 fietsroutes door Istrië. Op de eilanden Mljet en Hvar is het ook prettig fietsen.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Kroatië staat niet bekend als winkelwalhalla. In Zagreb vindt u wel een uitgebreid winkelaanbod met grote winkelcentra de Avenue Mall en Importanne. en ook in plaatsen als Split en Dubrovnic zijn vele winkels te vinden. Leuk is het om een plaatselijke markt te bezoeken, waar u verse groenten en fruit kunt kopen. In Zagreb kunt u terecht op de Dolac markt en in Split vindt elke ochtend een markt op de Pazar plaats. Kunstnijverheid kent een lange traditie in Kroatië en wordt ook tegenwoordig nog gestimuleerd door de overheid. In souvenirwinkels vindt u meestal een uitgebreid aanbod. Typisch is het Kroatische kant- en borduurwerk, maar ook keramiek, houtsnijwerk en traditionele poppen zijn volop verkrijgbaar.

Wellness

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Kroatië heeft een zeer groot aantal spa- en wellnesshotels, die al dan niet gebruik maken van natuurlijk bronwater. Op de website van het Kroatisch Toeristenbureau vindt u een overzicht van de wellnessvoorzieningen. Tussen Zagreb en Varaždin bevinden zich de bekendste natuurlijke mineraalbronnen van Kroatië en hier treft u ook een aantal kuuroorden.