Vervoer in Kroatië

De beste manieren om u in Kroatië te verplaatsen zijn per auto en, van en naar de eilanden, per veerboot.

Autohuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Autoverhuurbedrijven vindt u in de grotere plaatsen, in toeristische badplaatsen en op de luchthavens van Kroatië. Behalve de grote internationale ketens bieden ook lokale bedrijven huurauto’s aan. Deze zijn vaak voordeliger. Controleert u altijd de manier waarop de verzekering geregeld is en check ook of de huurauto al bestaande schade heeft. Voor het gebruik van sommige wegen in Kroatië moet u tol betalen.

Taxi

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Taxi’s rijden in Kroatië met name in de grote steden en plaatsen. Vervoer per taxi is, in tegenstelling tot in veel andere vakantielanden, niet goedkoop. In principe rijden taxichauffeurs op de meter. Controleert u altijd of de meter aan staat en spreek anders van tevoren een ritprijs af.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Openbaar vervoer

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Reizen per trein gaat in Kroatië traag. Het spoornetwerk is aan modernisering toe en dit gebeurt beetje bij beetje. Heeft u genoeg tijd, dan kunt u tussen de grote steden wel met de trein reizen. Kleine dorpen zijn vrijwel allemaal met de bus te bereiken. De bus wordt veel door de plaatselijke bevolking gebruikt, maar ook toeristen kunnen goed gebruik maken van het openbaar busvervoer in Kroatië. Reizen per bus is overigens wel duurder dan reizen per trein. Tussen grotere plaatsen rijden intercitybussen, die de eindbestemming sneller bereiken dan de regionale bussen, die ook in kleine dorpen onderweg stoppen. Informatie over dienstregelingen en tarieven vindt u op Bus Croatia. Reizen langs de Adriatische kust gaat wellicht het beste per veerboot. Tussen de grote steden langs de kust varen diverse maatschappijen en onderweg worden ook veel van de eilanden voor de kust aangedaan. Ook zijn er goede verbindingen met Venetië en Ancona in Italië. Croatia Ferries geeft een overzicht van alle veerbootverbindingen.